logo crno

Anti-aging u stomatologiji

Činjenica je da je spoljašnji izgled nešto što je svakom čovjeku veoma važno. Biti zadovoljan svojim izgledom je osnova samopouzdanja i životne energije. U stomatološkoj ordinaciji Dr Konatar možete uraditi sve tretmane lica i tijela koji spadaju u neinvazivne tretmane estetske medicine.

fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluron je supstanca u obliku gela koja se prirodno nalazi u kozi dajuci joj čvrstinu i jedrinu. Nažalost sa godinama ona se troši i stvaraju se bore. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronake kiseline koja je tokom procesa starenja nestala. Hijaluronskim fierima mogu se popuniti nazolabijalne bore, povećati i oblikovati jagodice, uvećati usne ili popuniti bore na čelu i između obrva. Hijaluronski filer koji se koristi u ordinaciji Dr Konatar je STYLAGE VIVACY I PRINCESS. Tretman je bezbjedan i bezbolan, a rezultat je vidljiv odmah

mezoterapija

Mezoterapija

Koncept mezoterapije obuhvata ubrizgavanje aktivnih materija u srednji sloj kože (mezoder), a u zavisnosti od unijetog koktela postižu se razčiti efekti. Mezoterapije se primjenjuju za regeneraciju i revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, čime ona postaje zdravog i mladolikog izgleda, sjajna, jednako elastična i glatka.

PRP tretman

PRP tretman

PRP – REJUVENACIJA KOŽE FAKTORIMA RASTA IZ PLAZME je tretman koji koristi potencijal sopstvenog organizma u cilju poboljšanja teksture I tonusa kože. Vidno ublažava bore I tragove na koži poput ožiljaka od akni te predstavlja pravo rijesenje za idealan beauty režim u cilju popravke ukupnog stanja kože.

Kako se izvodi tretman?

Krv se sterilnim, unaprijed pripremljenim setom vadi u epruvete. Ni u jednom trenutku krv ne dolazi u kontakt sa vazduhom iz spoljašnje sredine tako da je onemogućena bilo kakva kontaminacija uzorka. Centrifugiranjem se plazma odvaja od krvnih elemenata – ona se jedina uzima za tretman podmlađivanja. Dio ovako dobijene plazme se uzima za podmlađivanje kože odredjene regije, a deo za spravljanje filera kojim se popunjavaju duboke, urezane bore.

Zašto baš PRP?

Starenjem koža gubi sposobnost zadržavanja vlage, sinteze hijaluronske kiseline i što je najvažnije, obnove kolagenih vlakana. Stoga PRP predstavlja najprirodnije riješenje za obnovu svih struktura kože jer stimulacijom resinteze kolagena I pojačavanjem protoka krvi u tretiranim zonama za rezultat daje obnovljenu, jedriju I blistaviju kožu.

Botoks

Botox

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Mnogo je pogrešnih uvjerenja o botoxu, a nerijetko ga nazivaju i otrovom što je apsolutna dezinformacija.

Botox je zapravo organska, prirodna tvar u potpunosti bezbjedna, koja se primjenjuje u raznim granama medicine jos od početka 70-ih godina, uključujići neurologiju i oftamologiju, a u estetskoj medicini koristi se vìše od 20 godina. A tokom svih ovih godina nije zabeležena ni jedna ozbiljnija nuspojava.
Botox privremeno uklanja već postojeće bore ali i sprečava nastajanje novih. Tako da je sa ovim tretmanom najbolje početi i prije pojave bora, jer ih na taj način dugo nećete ni imati.
Pažljivo apliciran u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji učestvuju u mimici lica, time se uklanjaju bore na licu. Sama aplikacija je gotovo bezbolna a intervencija se obavlja uz nanošenje anestetika u obliku kreme.
Dejstvo botoxa uočava se već nakon 3 do 7 dana a može da traje i do 9 mjeseci. Nakon apliciranja botoxa lice djeluje mladje i odmornije ali ostaje vrlo prirodno.
Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta se ispita rad pojedinih mišića koju sudjeluju u mimici lica. Nakon identifikacije mišića koji svojim djelovanjem stvaraju bore, tankom se iglom aplicira botox.
BOTOX onemogućava nastajanje bora tamo gdje su obično najizraženije, a uz to i ublažava već postojeće bore.

3D lifting mezonitima

3D lifting mezonitima

TERAPIJA 3D mezonitima, tj aplikacija finih biorazgradivih niti je impresivna i prestizna neinvazivna kozmetiko-medicinska procedura kojom se savršeno postiže efekat podmlađivanja kože i lifting tkiva. Uvođenjem igle kroz kožu ubacuje se nit koja na mjestu implantacije ostaje 6-9 mjeseci te na taj način aktivira regenerativne procese i mehaničku stimulaciju zarastanja i kontrakcije tkiva. Mezonitima se postize neoperativni lifting lica- uspješno se koriguje problem nazolabijalnih bora, spuštenih obrva, kesica oko očiju, usana, vrata i dekoltea.

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi

Hemijski piling je terapijska procedura sa veoma širokom paletom indikacija. Koristi se od davnina. Poboljšavaju funkciju kože, umiruju zapaljenske procese, koža se manje masti i podstiču se dublje strukture kože na regeneraciju. Hemijski piling svojim dejstvom aktivira ćelijsku migraciju i ubrzava rekonstrukciju dermisa i tkiva epidermisa, aktivira mikrocirkulaciju, obezbeđujući presudne mikronutritiente na pogođene oblasti

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je intenzivniji tip mezoterapije koji dovodi do regeneracije svih struktura kože.
Namijenjena je pacijentima kod kojih je izraženiji gubitak tonusa i elastičnosti kože, pacijentima sa proširenim porama na licu kao i onima kod kojih postoji sitna mreža bora koje pokrivaju predio oko očiju, usana ili obraza.
Jedan je od tretmana izbora za regeneraciju, hidrataciju i popunjavanje bora u regijama vrata i dekoltea.
Za najbolje rezultate preporuka je da se urade tri tretmana u razmaku od 15 dana, a kasnije održavanje rezultata sa jednim tretmanom u 6 mjeseci.

Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja najidealniju i najefikasniju njegu kože u svim životnim dobima nakon 25. godine zivota.
Osnovni cilj mezoterapije je održavanje ravnoteže između razgradnje i stvaranja kolagena kako se ne bi stvarale nove bore i tako odložio proces starenja.
Da bismo to postigli, moja preporuka bi bila da se uradi inicijalna Booster mezoterapija koja podrazumijeva tri tretmana mezoterapije računajući nulti, 10. i 20. dan.
Nakon toga, postignute rezultate održavamo ponavljajući periodično po jedan tretman, i to ponavljane zavisi od starosti pacijenta.

Lipoliza

Lipoliza

Lipoliza je medicinska injekciona procedura koja se koristi u svrhe topljenja lokalizovanih masnih naslaga. To je trajno uništenje masnih stanica koje iz tijela izlaze putem mokraće, pri čemu se masne stanice ne vade iz tijela kao što je slučaj kod tretmana liposukcije.

Ovaj tretman je fantastičan za dijelove tijela koji se i pored vježbanja ili dijeta ne mogu adekvatno oblikovati.

Jednu regiju je potrebno tretirati 3 do 4 puta, u zavisnosti od količine masnih naslaga nekada je dovoljan i samo jedan tretman.

Blefaroplastika

Blefaroplastika

Blefaroplastika ili podizanje kapaka je do sada bio problem koji je isključivo mogao da se tretira tradicionalnim hirurškim metodama, tj. operativnim putem.
Sada je to moguće i bez noža.

Plexr plus jedini originalni aparat najinovativnije plazma tehnologije je revolucionarna metoda u estetici koja omogućava da se podmlađivanje kože, uklanjanje kožnih promjena i viška kože, podizanje kapaka i zatezanje obavlja na minimalno invazivan način, bez noža i krvarenja.

Uklanjanje celulita

Recite zbogom celulitu
Alidya je prva injekcijska otopina posebno indicirana za tretiranje celulita.
Njegova formula je dizajnirana da: otopi izvanstanične toksične elemente, poboljša protok limfe, alkalizira ekstracelularne matrice, poboljša oksigenaciju tkiva, zagladjuje tj. ispravlja nepravilnosti na koži, osigura potrebne komponente za restrukturiranje matrice i normalizaciju fizioloških funkcija stanica u masnom tkivu.

Alidya koktel se sastoji od kombinacije aminokiselina i metalnog helatora, alkalizacijskog sistema povezanog sa izvanstaničnim prostorom, koji je u mogućnosti vratiti ravnotežu strukturi masnog tkviva.

Prednosti ovog tretmana
Bezbolno, nema oporavka, kratko trajanje samog tretmana, rezultati: izglađena i zategnuta koža bez celulita. Može se tretirati bilo koji deo tijela zahvaćen celulitom.

Tretman se može ponoviti svake godine.

mezoniti

Mezoniti

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, podmlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje kako lica tako i tijela.

Mezoniti se uvode pod kožu pomoću igle gdje se radi mreža niti na kojoj organizam kasnije stvara kolagen. Ove niti se nalaze na vrhu igle, a nakon vađenja igle konac ostaje pod kožom. Niti se u cijelosti razgrade za oko 6 mjeseci a ova metoda ima najjači efekat za podsticanje proizvodnje novog kolagena, te podstiče prokrvljenost kože što je dodatno podmlađuje. Metoda je 100% prirodna jer podstiče vlastite snage da proizvode kolagen, stoga su i rezultati veoma prirodi.
Tretman sa mezonitima nije bolan niti neugodan, mada pojedina mjesta mogu biti osetljiva. Koristi se anestetska krema a po potrebi u rijetkim slučajevima i anestezija kao kod zubara.
Mezoniti su namjenjene za lifting, zatezanje kože, oblikovabje lica i smanjivanja bora. Takođe se mogu koristiti za oblikovanje i zatezanje tijela: vrat, dekolte, grudi, trbuh, unutrašnju stranu bedara i kolena…

Mi čuvamo vaš osmijeh